GYIK

+
Milyen anyagból van a BUMAS?

BUMAS BioThane®®-ból áll - ezek nyloncsíkok, amik egy réteg PU(polyurethan)-val be vannak vonva. Ezáltal a BUMAS nem csak penész-, hanem szakadás- és vízálló is egyben.

Emellett kizárólag rozsdamentes kapcsok és csavarok kerülnek felhasználásra. Ezért tud a kutyád a BUMAS-sal mindig inni és úszni. A tisztítása ugyanígy vízzel és mosogatószerrel problémamentesen lehetséges - melyet követően a BUMAS-t egyszerűen hagyni kell megszáradni.

+
Mennyibe kerül egy BUMAS?

Mindegyik BUMAS egyénileg, szeretettel és kézzel készül, így az áruk is egyedi ár.

Ez az ár a következő tényezők alapján áll össze:

★ a kívánt nagyság és/vagy

★ a kívánt színösszeállítás és/vagy

★ az esetleges extra kívánságok, mint a homlokszíjak, mérgezés elleni szíjak, neoprén bevonat, stb.

Az ár kb. 70 és 150 Euro között mozog. A te személyre szabott BUMAS-odat a konfigurátorban állíthatod össze. A konfiguráció végén fog megjelenni az ár az álatalad megadott adatok alapján. A rendelés folyamata természetesen bármikor kötelezettség nélkül megszakítható.

+
Hol tudom kiválasztani a megfelelő méretet a kutyám részére?

Ehhez kérlek nézd meg a Mérési útmutató-ban taláható útmutatásainkat.

Ha bármiben bizonytalan vagy még, természetessen, bármikor szívesen rendelkezésre állunk

+
Mennyi ideig tart, míg a BUMAS megérkezik hozzám?

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a megrendelésedet amilyen gyorsan lehet elkészítsük és a kívánt BUMAS-odat megküldjük neked.

A gyártás megkezdése elvileg a termékméretek megadását és a számlaösszeg beérkezését, azaz a pénz a számlánkon történő jóváírását követően fog történni. ( Kivétel ezalól az utánvéttel történő fizetés: itt a termékadatok azonnal továbbításra kerülnek a gyártásra, ennek azonban többletköltségei vannak.)

BUMASod a megrendelésmennyiségtől függően, a megrendelések sorrendjében kb. 20 munkanapon belül lesz szállításra kész. Mihelyst BUMAS-od a szállítócég részére átadásra kerül, értesítést küldünk.

A posta útja a kiszállítási országtól függően még szintén igénybe vesz pár napot. A következő tapasztalattal rendelkezünk:

★ Kézbesítési idő Ausztrián belül: 1-2 munkanap

★ Kézbesítési idő Németországba, Svájcba, Franciaországba: 2-5 munkanap

★ Kézbesítési idő a többi európai országba: 5-14 munkanap

★ Kézbesítési idő a tengerntúlra: 2-4 hét, a vámkésedelemtől függően.

+
A BUMAS első bevetése

A új BUMAS-odat először a kutyádhoz lehet illetve kell igazítani. Az egyéni beállítás csak pár percet vesz igénybe.

Nyiss ki minden csavart a kerületén (ott ahová a zár fel van szerelve), és a hosszán is (minden pántnál, ami az állkapocs mentén halad) , illeszd fel a kutyádra majd csavarozd vissza őket.

Teszteld két három napig és figyelj arra, hogy a BUMAS se túl laza, se túl feszes ne legyen. A kutyádnak nem szabad tudnia a BUMAS-t leszedni magáról, de a szájkosárnak ugyanakkor nem szabad túl feszessen a szőrhöz illetve a bőrbe nyomódnia.

Ha a BUMAS passzol, elvégezheted a végleges és tartós rögzítést.

+
Végleges és hosszantartó rögzítés csavarragasztóval

Amennyiben tökéletesek a beállítások a kutyádnak, a csavarokkat véglegesen rögzíteni tudod:

Ehhez kérlek, nyisd ki még egyszer a BUMAS csavarokat, tegyél egy csöppöt a csavarrögzítőnkből a csavarbiztosításhoz a lyukba az anyacsavarnál és csavarozd erőssen vissza.

Ezután a BUMAS-nak 2 órán át száradnia kell, hogy tartós, és mindig használatra kész legyen.

Az Online-rendelés mindig automatikusan egy finishing-kit szettel (ragasztó és pótcsavarok) és használati utasítással együtt kerül szállításra.

+
Miért van a kész BUMAS-nak más mérete, mint amit én megadtam?

Mivel a kutyád mérésekor hagytál helyet a kutyádnak, hogy a szájkosáron belül lihegni és inni tudjon, mi a BUMAS belső méreteit adtuk meg.

+
Hogyan tisztítsam a BUMAS-t?

A BioThane® előnyei alapjána rozsdamentes kapcsokkal és csavarokkal együtt, a tisztitás nagyon egyszerű és gyors:

A BUMAS-odat egy kis vízzel és mosogatószerrel kell tisztitani, majd leöblíteni és száradni hagyni. Gépi szárítás nem szükséges, utána rögtön újra használható. Ugyanez vonatkozik a BUMAS BioThane® pórázokra is.

Kérlek ne használj hajszárítót, valamint ne tedd mikróhullámúsütőt vagy sütőbe, mert előfordulhat, hogy a BUMAS megolvad.

+
Lehet egy régi szájkosarat lemásolni?

Nehéz másik szájkosártípusokat a BUMAS szájkosár modellekkel összehasonlítani. A formájuk és a kivitelezésük nagyon gyakran különbözőek, ezért mindenképp javasoljuk, hogy a szájkosár vásárláshoz a kutyádat közvetlenül mérd le.

Kérlek, vedd figyelembe, hogy egy másik szájkosár mérésekor a szájkosár anyagától és formájától függően figyelj oda,hogy a méret kivülről a szájkosár anyagától függően 2-6 cm-es eltérés is lehet több lehet, ami az igazi méreteket jelentősen eltorzítja.

+
Csat vs.klikkzár

Klikkzár

Pro: A leggyorsabb módja a szájkosár felhelyezésének illetve levételének. Könnyű használni és különösen erős a tartása.

Kontra: Ha rosszul kapcsolod össze a zár eltörhet.

Csat

Pro: Könnyű beállítani a különböző szőrvastagságból adódó különböző nyakméretekhez, ezért különösen alkalmas azoknak kutyáknak, akiket rendszeresen nyírnak vagy nagyon hullik a szőrük.

Kontra: A szájkosarat nem lehet olyan gyorsan le- és felvenni, mint egy klikkzárasat.

+
Mit tegyek, ha a meglévő lyukak a beállításhoz nem elegendőek?

A BUMAS egyszerű beállításához, illetve ráigazításhoz a 4 lyukat előre lyukasztottunk. Amennyiben ezek a beállítási lehetőségek nem elegendőek, lehetőséged van egy 2,5 mm-es lyukasztó fogóval további lyukakat csinálni.

+
A csaton lévő csavarokat is fixálni kell?

Igen, ahhoz, hogy a BUMAS tökéletesen illeszkedjen, muszáj a szájkosár utolsó beállításakor az összes csavaron végigmenni. Az oldalpántokat és a csat pántjait ki lehet csavarni és új pozícióba állítani. Amnt a beállítások a kutyádhoz tökéletesen illeszkednek és biztos vagy benne, hogy már nem kell változtatni, rögzítsd a csavarokat a csatolt pillanatragasztó egy-egy cseppjével. Csak így lehetsz biztos benne, hogy a csavarok nem fognak elveszni.

+
Mire jó a homlokpánt?

A homlokpántok extra stabilitást biztosítanak. Egyes tehetséges kutyák a mancsukkal le tudják venni a szájkosarat az orrukról. A homlokpánt ezt lehetetlenné teszi. Mindenképp javasoljuk a homlokpántot a szájkosarat először használóknak. Homlokpántok levehető formában is elérhetőek, így azokat bármikor leveheted, ha már nincs rájuk szükség.

+
Hogy kell a homlokpántot megfelelően használni?

Kétféle lehetőséget ajánlunk a homlokpánt rögzítéséhez: (1) a kosárhoz erősen felszegecselni (2) egy csavarral a kosárhoz erősíteni és így levehető. A legtöbb kutya hozzászokik a szájkosárhoz, és így később már nincs szükség homlokpántra. Ebben az esetben a levehető variáció nagyon praktikus. A rövidorrúak esetében a homlokpántra mindig szükség van.

+
Melyik zárkapoccsal kombinálható jobban a homlokpánt?

Mindkét kapoccs jól kombinálható a homlokpánt.

+
Szükség van a homlokpánthoz további mérésre?

Nem, a homlokpánthoz nincs szükség külön mérésre. A homlokpántokat ugy gyártjuk hogy a megfelelő szájkosárral összepasszoljon. A homlokpántot bármikor szűkebbre vagy szélesebbre állíthatod.

+
Hogy tudsz minket a legkönnyeben elérni?

Mi egy kis cég vagyunk Ausztriában 8 munkatárssal. Legkönnyebben e-mailen az office@BUMAS.at email címen vagy nyitvatartási idő alatt a +43 2626 22555 telefonszámon tudsz minket elérni. Üzenetedet a lehető leggyorsabban feldolgozzuk. Minden egyes vásárlónkra elegendő időt fordítunk - ezért a feldolgozás pár napig eltarthat. "Lépj kapcsolatba a BUMAS-szal"

+
BUMAS ellenére meg tudom jutalmazi a kutyámat jutalomfalatkákkal?

Jutalom falatkákat probléma nélkül, a legjobban oldalról a nyinálosokon keresztül tudunk adni kutyánknak. A méreganyagellenes modelleknél ez csak egy kis gyakorlást követően fog működni. Az "extra biztonságos" modelleknél éppen a biztonsági okok miatt, a sűrű pántok nem nagyon engednek helyet az etetésnek. A lihegés és az ivás azonban egy BUMAS szájkosárral mindig lehetséges.

+
Tud a kutyám a szájkosárral játszani?

Alapvetően igen, de ez függ a játék fajtájától is. Az apportírozás összes fajtáját nem ajánljuk. A puha "soft" BioThane® szájkosár ugyan összenyomhatók, de felvenni dolgok ezzel is nehéz. A kutyádnak ezért sok ügyességre és időre van szüksége ehhez, a mérgezés-ellenes pántokkal viszont ez egyáltalán nem lehetséges. Azonkívül a játék felvételekor megsérülhet a BioThane®-t, mint ahogy ez a mellékelt fotón látszik. A belső anyag szövetének, és a szakítószilárdságnak köszöngetően a védelmi funciója kevésbé sérül. Ez a mehanikus sérülés nem minőséghiba,hanem anyagjellemző (hasonló a bőrhöz) és ezért nincs rá szavatosság. Megjegyzés: Mint egy bőrszíj, a BioThane® szíjat is át tudja harapni a kutya, de a belsejében lévő szövetborítás miatt alig lehet elszakítani.

+
A BUMAS szakszerűtlen használata

A puha és rugalmas BioThane® anyagának durva mehanikai igénybevétele, mint az ásás vagy az apportírozás, ugyanúgy mint a BUMAS szétrágása vagy erőszakos leszedés valamint a szijak és szegecsek szétrágása, a BUMAS szakszerűtlen használatának minősül. Az ilyen magatartásokból eredő károk ezért nem tartoznak a szavatossági körbe. Javasoljuk ezért a gondos szájkosártréninget

+
Miért van egy szájkosárnak állatvédelmi tanúsítványa?
+
Mi az a "lihegés kontroll" és miért kell azt mint kutyatartónak elvégeznem?

A kutyád a lihegéssel szabályozza a testhőmérsékletét, ugyanakkor minden kutyának mások a lihegési szokásai. Ez nem csak az orr fomájától, a mozgásmennyiségtől, illetve a kortól függ, hanem hozzátartozik a kutyád személyiségéhez. Azért, hogy a szájkosár ne legyen se túl nagy, illeve se túl kicsi, szükségünk van információkra a kutyatartótól, aki helyi szakértőként ismeri a kutyáját. Elküldjük ezért e-mailen a mi "lihegés kontroll" mérési útmutatónkat egy első kötelezettség nélküli méretajánlattal és kérjük, hogy mérd le az orrkörfogatot lihegés alkalmával, majd a megfelelő méretet küldd el részünkre!

+
Mi a BUMAS szájkosár megfelő mérete?

Négylábú barátodnak a BUMAS-ban tudnia kell lélegezni, lihegni és inni.

Hossz (H) : annak érdekében hogy az érzékeny orrot ne nyomja meg, a BUMAS-nak kicsit hosszabbnak kell lennie mint a kutya orra. Ezen kívül még fontos az is, hogy a kutya a nyelvével az orrát meg tudja nyalni. Azért, hogy a kutyád látását se zavarja, a BUMAS-nak az orrnyergen valamivel a szem vonala alatt kell kezdődnie.

Kerület (K) : A kosárban annyi helynek kell lenni, hogy az ne szorítsa az ajkakat és négylábú barátod a BUMAS-ban lihegni és inni tudjon.

Küldünk neked egy brossúrát részletes információval arról, hogy hogy tudod a szájkosarat helyesen beállítani.

+
Tud a kutyám a szájkosárral inni?

Igen, a kutyád szájkosárral nehézségek nélül tud inni. A BUMAS víztaszító, penészálló, a szegecsek pedig rozsdamentesek. Ellenőrizd magad!

+
Nem találod az országod a weboldalunkon?

Kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy aktiválhassuk az általad kiválasztott országot. Mihelyst elkészültünk, kapcsolatba lépünk veled.

Americas Europe Africa Asia Oceania

Üdvözöllek a ...-nál

Színes - mérettre szabott - szájkosarak

Kérelk válaszd ki az országodat!