a BUMAS-ról

Hogy is kezdődött...

erster BUMAS wei/hellblau auf schwarzem Grund mit Spiegelung spacer
dot
spacer

2012 November:
Ahogy mindez elkezdődött

Volt egy elképzelésem arról, hogy kifejlesztek egy kellemes szájkosarat a saját kutyámnak. Nem volt szabad, hogy olyan rosszul álljon, mint a 08/15 műanyag szájkosár, ami mindig valahol csípett a merev műanyag miatt. Másrészt nem szerettem volna azt se, hogy olyan gyorsan kőkeménnyé váljon, mint a nagyobb kutyám bőr szájkosara, aki nagyon sokat nyáladzik.

Sokat gondolkoztam azon, melyik anyag lenne a legalkalmasabb. Aztén egy éjjel jött a megvilágosító ötlet - hogy miért nem jöttem rá erre már hamarabb? Már ismertem a BioThane®® anyagot más kutyatermékek révén - ez a tökéletes! Hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint a bőr csak éppen annak hátrányai nélkül.

Tehát essünk neki: készítettem mindkét kutyámnak próba szájkosarakat. Akkor még kézi lyukasztóval és kalapáccsal lett megszegecselve.

Így jött létre az én BUMAS-om - a színes, méretre szabott szájkosár

spacer
dot
spacer
dot
spacer
dot
spacer
dot
spacer
dot
spacer
dot
spacer

2013 Február:
BUMAS online-ná válik, így megismerika "Doggeriek"

Mindenhol elmesélem az ötletemet- így az egyik barátnőmnek is, akinek kutyabutikja és shopja van. Azonnal belelkesedett és megkért, hogy a szájkosarakat a boltjában árulhassa.

A megfelelő kereskedelmi formációt illető kisebb-nagyon küzdelem és bürökráciai harcot követően elérkezett az idő.

Az értékesítés világába való belépéssel egyidejűleg elindítottam Facebook oldalamat is.

dot
Screenshot BUMAS Facebook
spacer
dot
spacer
dot
spacer
dot
spacer
dot
spacer
dot
spacer
dot
spacer
Stanzmaschine
dot

2013 Március:
Segítség!

Szinte azonnal érkezett egy megkeresés egy bécsi üzlettől - a Dogzone-tól -hogy árulhatnák-e az én BUMAS-omat.

Örömmel mondtam igent - akkor még nem sejtve, hogy ezzel a szabadidöm véglegesen oda lesz.

Az érdeklődés egyre nagyobb lett és világossá vált számomra, hogy egyedül nem győzöm már az igényeket kielégíteni. Mindenképp segítségre volt szükségem.

spacer
dot
spacer
dot
spacer
dot
spacer
dot
spacer
dot
spacer
dot
spacer

2013 December:
Lovasság megtalálva

Hosszas keresgélés után, végre rátaláltam a megfelelő gyártóra Burgenlandban. Mivel a termelést mindenképp az ország határain belül szerettem volna tartani, a kezdetekben nehéz volt a minőség-ár arány megfelelő kialakítása. A Pet-Care cég személyében ebben is rátaláltam a legalkalmasabb partnerre.

dot
Pet-Care Team
spacer
dot
spacer
dot
spacer
dot
spacer
dot
spacer
dot
spacer
dot
spacer
BUMAS Logo
dot

2014 Február:
BUMAS GmbH

Következő év februárjában megalapítottuk a BUMAS GmbH-t azzal a céllal, hogy olyan kutyakiegészítőket tervezzünk, ami legmagasabb követelményeknek felel meg (mind az ember, mind a kutya azámára).

 
 
 

Verena Lanner


Gyártás

A BUMAS-t méretre szabott, tökéletesen illeszkedő és könnyen kezelhető BioThane® anyagból kézzel készített szájkosarai Burgendlandban készülnek.Temékeinket kizárólag a burgenlandi Pöttelsdorfban készítjük. Itt egyesítettük a mordern technikát a hagyományos kézműiparral.

A magasan motivált dolgozóinknak, akik szívvel-lélekkel dolgoznak kézzel készített termékeinken, a szájkosarakon, pórázokon illetve nyakörveken, korrekt munkabért és munkakörülményeket biztosítunk. Nélkülük végülis nem lenne lehetséges, hogy vásárlóinkat ilyen kiváló mínőséggű termékekkel lássuk el. Ez egy tiszta felismerés a minőség és a tartósság érdekében annak ellenére, hogy a termelési költségek magasabbak, mint Ázsiában."Az enyémnek ilyesmire nincs szüksége"

Ez nem egy sima szájkosár - hanem egy eredeti BUMASŐsidők óta a szájkosár az egyike a kutyák legmegvetettebb segédeszközeinek. A környezet a szájkosaras kutyát potenciális veszélynek és mindenképp agresszívnek tekinti. Minden kutya tulajdonos, akinek a kutyája egyszer-egyszer már viselt szájkosarat, ismeri az ilyenkor mások felől érkező görbe pillantásokat - az oknak, hogy valójában miért viseli a kutya a szájkosarat, ilyenkor nincs jelentősége. De tulajdonképpen nem ironikus, hogy a szájkosár félelmet vált ki, amikor éppen a harapást teszi lehetetlenné és a veszélynek még a lehetőségét is kizárja?

A valóság azonban máshogy néz ki: a szájkosár nemcsak a kutyának hanem az embernek is számos előnyt nyújt.

Temészetesen idetartozik a biztonság a szájkosárviselési kötelezettségen kívül olyan kutyák esetében, akik agresszív viselkedésre hajlamosak. Ebben az esetben az szájkosár nemcsak a kutya tréningjét könnyiti meg, hanem segít a gazdájának is nyugodtnak maradni olyan helyzetekben, ahol a kutya egyébként agresszíven szokott reagálni, és ezáltal nem visz még több feszültséget az ilyen szituációba. A kutyák visszaszocializálódásakor vagy a többi kutyával való szabad szaladgálás alkalmával, bármikor, amikor az ember nem lehet teljesen biztos a békés kimenetelben, egy szájkosár aranyat ér.

Egy másik ok arra, hogy miért érdemes a kutyát felelősségteljesen már egész korán szájkosárhoz szoktatni, az az állatorvos vagy állatklinika látogatása. Soha nem tudhatjuk, mikor lesz kutyánk beteg, az állatorvosnál pedig a szájkosár kötelező. Ezért a további felesleges stessz elkerülhető egy már bejáródott szájkosárral.

Ki ne ismerné ezt: kutyád a séta közben, mint egy porszívó, felzabál mindent, ami az útjába kerül? Ilyen esetben egy szájkosár jelentősen megkönnyíti a kutyagazdi életét.

Aztán ha az ember olyan környéken él, ahol néha-néha kutyagyűlölők végzik az ő ellenséges tevékenységüket és esetleg szándékos mérgezések miatt kell aggódni, akkor a szájkosár jelentheti a kívánt biztonságot. A kutya ismét szabadon tud futni, anélkül hogy mérgezéstől kellene tartani.

Sokan közülünk szeretnénk kedvenceinket a nyaralásra is magunkkal vinni. Elötte természetesen alaposan informálódni kell a szájkosárviselési kötelezettségről, a kutyatartás szabályai tartományonként változóak lehetnek, hát még külföldön. A tömegközlekedési eszközökön - legalábbis Ausztriában - szintén kötelező a szájkosár viselése.

Na igen, és akkor hogy talál rá az ember a megfelelő szájkosárra?

A BUMAS szájkosár védi a kutyát a mérgezésveszélytől.A szájkosár kínálat igazán nagy és a kiválasztásnál döntő fontosságú, hogy a kutyád gyorsan és könnyen hozzá fog-e szokni a szájkosárhoz vagy a szoktatás kín-szenvedés lesz mindkét fél számára. A legfontosabb a megfelelő méret és a pontos illeszkedés. Az árnak itt másodlagos szempontnak kellene lennie, hiszen a szájkosár jóesetben egy egyszeri beruházást jelent.


Szájhurok:

Egy szájhurok nem szájkosár, és a harapást csak akkor tudja megakadályozni, ha olyan erősen rá van szorítva a kutya szájára, hogy azt nem is tudja kinyitni. Ez akadályozza a lihegésben és az ivásban, ami viszont a kutyák túlmelegedéséhez vezethet. A szájhurok ezért csak nagyon rövid ideig viselhető (pl.: állatorvosnál)


Műanyag szájkosár

Műanyag szájkosárból sokféle modell létezik. Itt különösen oda kell figyelni a kivitelezésére. Az alacsonyabb minőségű modelleknél hidegben vagy nagyobb erő hatására könnyen eltörhet. A jutalomfalat adása egészen nehezen kivitelezhető. A műanyag szájkosarak előnye viszont, hogy legtöbbjüknek könnyű a súlya és könnyen tisztithatóak.


Drót szájkosár

A drót vagy fém szájkosarak kinézete félelmet vált ki az emberkből. Gyarkran nehezek és télen jéghidegek lesznek. Pozitívuma viszont a stabilitása, ami egy harapást egészen biztosan megakadályoz. Ez ugyanakkor a negatívuma is, mert ezáltal az egyéb sérülésveszély, pl: vérömlény kockázata megnövekszik. A jutalomfalatkák adása ezeknél a modelleknél általában problémamentes.


Bőr szájkosár;

A bőr szájkosak könnyűek és - legalábbis az kezdetekkor - kellemes viseletet biztosítanak. Sok kutyát ugyanakkor zavarja a bőr, illetve a cserzőanyag szaga. A hozzászoktatás egy kicsit nehezebb, mert ezt májkrémmel vagy hasonlóval nem lehet bekenni. Azonkívül szinte lehetetlen a bőrkosár higiénikus tartása és idővel elveszíti a formáját, megkeményedik és törékennyé válik, ami a kutyának kellemetlen.


BioThane®-Szájkosár;

A BioThane® anyag könnyű, penészálló, erős és könnyen tisztítható. BUMAS az első olyan szájkosárgyártó, aki ebből az anyagból méretre szabottan készít szájkosarakat. Hogy a félelemérzetet, amit egy szájkosár vált ki, csökkentsük, a BUMAS színes és vidám színkombinációkban létezik.


Végezetül szeretném még egyszer a helyes és pozítiv szájkosárhoz szoktatásra felhívni a figyelmet, a szájkosár és a helyes hozzászoktatás a kulcsa a sikernek. Semmi nem szól az ellen, hogy a kutyát ne ismertessük meg már kölyökként a szájkosárral. Ha ez megtörténik, a szájkosár viselése nem fog gondot illetve stresszt okozni a kutyának - inkább ahhoz lesz hasonlítható, ahogy mi emberek a szemüvegünket viseljük.


Verena Lanner
Dipl. ÁllatpszihológusÁllatvédelem

Unsere Fotomodelle Nela und Cosmo beim SpielenMi szeretjük az állatokat, ezért a nyereségünk egy részét rendszeresen a helyi állatvédelmi szervezeteknek adományozzuk.

A legfontosabb ügyeink

★ Projektej az illegális kutyakereskedök ellen

★ Támogatási projektek állatotthonok részére

★ Viselkedéskutatási projektek támogatása

★ Étel és játékadományok állatotthonoknak

★ stb.

BUMAS az eredeti - állatvédelmi tanúsítvánnyal ellátvaEllenőrízve vagyunk!

A A szakszerű állattartás és állatvédelem szakhelye az egészségügyi minisztérium alá van rendelve és a bécsi állatorvosi egyetemen lett létrehozva.

Ez a szakhely értékeli és minősíti a háziállat felszereléseket és a megfelelő minősítéssel látja el őket. Az értékelés tudományos tapasztalatokon, jogi alapokvetéseken és etikai tényezőkön alapul.

Az állatvédelmi-jelzőszám egy egyértelmű pozitív azonosító a szakhely részéről, amennyiben a minősített termék megfelel az állatvédelmi törvények követelményeinek.

Szájkosártréning

Igy szoktasd hozzá kedvencedet a BUMAS-hoz

Kutyanevelés stressz nélkül - Köszönet a tökéletesen illeszkedő eredeti BUMAS szájkosárnak.Lépés 1:

Kenj egy kis májkrémet vagy krémsajtot a BUMAS belsejére és hagyd a kutyádat lenyalogatni. Ezt egy-két alkalommal naponta ismételd meg - addig amíg a kedvenced már magától is szívesen bedugja az orrát a BUMAS-ba, ha közel tartod hozzá.


Lépés 2:

Miközben a kutyád a BUMAS-t nyalogatja, zárd be a szájkosarat hátul és előlről adjál neki még jutalomfalatkákat. Per másodperc múlva nyisd ki a zárat és vedd le róla BUMAS-t. Pár alkalommal ezt naponta gyakoroljátok.


Lépés 3:

A BUMAS felhelyezése és bezárása. Tegyél be egy pár falatkát előlről. A következő falatkával csalogasd a kutyádat egy lépéssel előrébb, mielőtt a következő falatkát megkapná. Dícsérd meg alaposan és ismét vedd le róla a BUMAS-t. Gyakorold naponta többször, és lassan növeld a lépések számát.


Lépés 4:

Most már felvehetitek a BUMAS-t kint is egy rövid sétához. De ezért a kutyádat még mindig jutalmazd meg falatkákkal, ha szükségesnek látod. Minden a leszedésére irányuló próbálkozását barátságosan akadályozd meg. Lassan lépésről lépésre növeld meg a viselési időtartamát, közben fokozatosan csökkentsd a falatkák mennyiségét. Nézzétek meg a szájkosáttréningről szóló videonkat - ez kedvesen és bármilyen nyomás nélkül vezeti rá kutyádat a szájkosár használatára.

Americas Europe Africa Asia Oceania

Üdvözöllek a ...-nál

Színes - mérettre szabott - szájkosarak

Kérelk válaszd ki az országodat!